OVERZICHT. Hier kan u dit weekend zwemmen in openlucht

© *

Met temperaturen tot dertig graden belooft het een heerlijk hemelvaartweekend te worden. Wie de komende dagen op zoek is naar wat verkoeling, kan terecht in vier kustgemeenten waar de reddingsdiensten al worden ingeschakeld. U hoeft echter niet noodzakelijk naar de kust te trekken voor een frisse duik. Vlaanderen telt ook heel wat openluchtzwembaden of zwemvijvers. Een overzicht.

jns

(Klik op de kaart voor meer informatie)

Het verlengde weekend van Hemelvaart is traditioneel een van de toppers in het voorjaar aan de kust, en met het aangekondigde weer lijkt het voor de sector een sterk weekend te gaan worden. Er worden een half miljoen dagtoeristen verwacht, maar ook een pak verblijfstoeristen. Wie dit weekend al in zee wil zwemmen, kan terecht in Knokke-Heist, Koksijde, Blankenberge en De Haan, meldt de Intercommunale Kustreddingsdienst van West-Vlaanderen (IKWV).

De reddersposten zijn er uitzonderlijk buiten het normale badseizoen geopend, en worden dagelijks bewaakt door redders van half elf tot half zeven. De warme buitentemperaturen zijn echter geen indicatie voor het zeewater: zij die een plons willen wagen, zullen het frisse water van ongeveer 13 graden moeten verdragen.

Vanaf 15 juni overal redders

De andere Vlaamse badsteden schakelen pas vanaf juni hun reddingsdiensten in. Zwemmen blijft er verboden en is zelfs strafbaar. Tussen 15 juni en 15 september kan er veilig gezwommen worden in alle kustgemeentes.

‘Wanneer bovendien lichamelijke klachten optreden door het frisse water, kan geen hulp geboden worden. Op eigen risico in zee zwemmen, raden wij dus honderd procent af’, aldus de reddingsdiensten.

Meer informatie over de reddersposten aan de kust vindt u hier.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer