donderdag 17 augustus 2017 - Sint-Truiden
camera closecorrect Verwijs ds2 facebook nextprevshare twitter video

Johan Noblesse en An Van Cleuvenbergen voor hun danstent The Roots, die op 1 september opent. vrs

Jo en An gaan terug in de tijd met dancing The Roots

Dertigplussers kunnen benen weer losgooien in nieuwe danstempel

Zoutleeuw

Beroeps-dj Jo De Winter uit Sint-Truiden opent op 1 september dancing The Roots in Dormaal. “Er is hier in de ruime omgeving geen zaak meer waar dertigplussers kunnen dansen. Daar wil ik wat aan doen”, zegt de ervaren plaatjesdraaier. “Tegenwoordig is het al house en techno wat de klok slaat, wij gaan weer voor disco.”

In het pand van een voormalige dancing aan de Grote Steenweg in Dormaal (Zoutleeuw) openen Johan Noblesse (48) en zijn vrouw An Van Cleuvenbergen (45) op 1 september hun nieuwe dancing The Roots. De naam van de zaak haalde deejay Jo De Winter (de artiestennaam van Johan, nvdr.) bij de eerste dancing waar hij in Sint-Truiden in 1983 op 15-jarige leeftijd plaatjes draaide.

Ondertussen zijn we ruim dertig jaar verder en draait Jo vooral nog trouwfeesten, maar nog steeds is muziek zijn fulltime job. “Maar het bloed kruipt waar het niet gaan kan”, zegt de man. “Ik draaide in mijn carrière in tal van discotheken in Limburg en Vlaams-Brabant en de sfeer van weleer maak je nergens nog mee. Nu is het al house, techno en r&b wat de klok slaat. Al heel mijn leven droomde ik van een eigen zaak, nu is het zover.”

70’s, 80’s en 90’s

Jo en An willen het gezellige sfeertje van de jaren ‘80 weer terughalen. In die jaren had zowat elke gemeente een danstent waar dj’s tijdens het weekend het mooie weer maakten. “Wie nog wil dansen op die muziek moet al naar De Kroon in Scherpenheuvel of naar de Mac Queen in Borgloon, al wordt er in die laatste zaak ook al heel wat meer recente muziek gedraaid. Voor de rest ligt er voor ons een hele markt open. We zetten vooral in op leuke disco van de jaren 70 en 80, aangevuld met leuke hits uit de jaren 90. Zelfs wie af een toe een slow wil dansen komt aan zijn trekken.”

De voorbije jaren probeerden verschillende ondernemers in de streek al een dancing voor een wat ouder publiek op gang te trekken, maar die pogingen mislukten. Waarom het bij Jo wel zal lukken? “We willen het juiste publiek aantrekken”, aldus de zaakvoerder. “Klanten moeten ‘deftige’ kledij dragen en vechtersbazen gaan er meteen uit.”

Vanaf 1 september is de nieuwe zaak open op vrijdag- en zaterdagavond. “Misschien wordt dat nog uitgebreid met zondagen, maar we gaan eerst zorgen dat die twee avonden perfect verlopen. Ik kreeg al meer dan vierduizend reacties op enkele Facebookberichten. Als ik een vierde van die mensen als klant kan hebben, zit het goed”, besluit de man lachend.

Lees meer

Aangeboden door onze partners

Nieuwe Video's

Nog meer nieuws