© RR

Gemeenteraad online te herbeluisteren

De gemeenteraad van Beerse is vanaf september online te beluisteren. Het audioverslag staat enkele dagen na de gemeenteraad op de website.

Bart Van den Langenbergh

Geïnteresseerden kunnen vanaf donderdag 1 september het audioverslag van de gemeenteraad van Beerse van donderdag 25 augustus beluisteren op de website van de gemeente Beerse. Het verslag van de gemeenteraad, die telkens op donderdagavond plaatsvindt, staat telkens de woensdag nadien online.

Het project is vrij uniek in de Kempen. Begin dit jaar startte de stad Turnhout al met de livestream van de gemeenteraad. Daar ging het om een proefproject. En in Baarle-Hertog zendt de Lokale Omroep Baarle de gemeenteraad ook live uit.

“Via een webtoepassing kan iedereen ofwel de hele zitting volgen ofwel bepaalde agendapunten of zelfs bepaalde sprekers binnen een punt selecteren”, zegt schepen Hans Woestenborghs (BEERSEplus). “De eigenlijke notulen van de gemeenteraadszitting vermelden dan nog steeds de argumentatie, de stemming en het besluit, maar niet meer de volledige discussie tijdens de zitting. De notulen kunnen sneller worden afgewerkt en de besluiten zijn sneller bij de diensten.”

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

MEER OVER