Illustratiebeeld
Volledig scherm
Illustratiebeeld © Shutterstock

35 eenpersoonshuishoudens in Dessel bezitten meerdere auto's

"Welke auto zal ik vandaag eens nemen om naar het werk te rijden?" In Dessel is dat voor 35 eenpersoonshuishoudens misschien wel een dagelijks dilemma. Dat blijkt uit de meest recente data uit het jaar 2022 van de Belgische statistiekwebsite Statbel.

  1. MIJN DORP. Het Mol van erfgoedkenner Stijn Geys (43): “Op het pad langs de Nete ontsnap ik aan de drukte”
    PREMIUM

    MIJN DORP. Het Mol van erfgoedken­ner Stijn Geys (43): “Op het pad langs de Nete ontsnap ik aan de drukte”

    Stijn Geys (43) uit Mol is een drukbezet man. Wanneer hij niet langs de zijlijn van een voetbalwedstrijd staat, vind je hem achter zijn laptop, waar hij boeken schrijft over de rijke geschiedenis van de gemeente. Maar Stijn is meer dan alleen een erfgoedkenner, hij is ook een levensgenieter die graag de natuur intrekt. Met plezier gidst hij ons langs zijn favoriete plekjes. “Ik trek vaak naar het Gompels Broek, maar ik geef de voorkeur aan de historische naam: De Postelaars.”
    Mol
  2. Record Store Day komt eraan: koop je favoriete album bij deze 6 authentieke platenwinkels in de provincie Antwerpen
    PREMIUM

    Record Store Day komt eraan: koop je favoriete album bij deze 6 authentie­ke platenwin­kels in de provincie Antwerpen

    Zaterdag 20 april is Record Store Day. Op die dag zetten platenzaken wereldwijd zichzelf in de kijker. En die aandacht is welgekomen, want vele winkels die muziek verkopen kregen het de laatste jaren zwaar te verduren door de concurrentie van streamingsdiensten als Spotify. Naar aanleiding van deze ‘feestdag van de platenzaak’ zocht onze redactie zes lokale winkels uit in de provincie Antwerpen waar verzamelaars van vinyl en cd’s terechtkunnen voor hun portie muziek. Van Bananarama in Antwerpen tot Q-Cennia in Olen: bij deze zaken koop jij een nieuwe (of stoffige tweedehands) plaat.
    Geel, Antwerpen, Turnhout, Putte, Olen