1 / 2
thumbnail: null
thumbnail: null

Opnieuw thuis na zwaar ongeval

Vijftien maanden na een zwaar verkeersongeval kwam Erwin Vekemans (40) uit Poederlee (Lille) donderdagavond na een maandenlange revalidatie opnieuw thuis. Tientallen buren, vrienden en familieleden gaven hem een warm onthaal.

Bart Van den Langenbergh

Bij een bijzonder zwaar ongeval op de Turnhoutsebaan in Gierle (Lille) op 5 juni 2013 vielen zes gewonden. Een BMW die een inhaalmanoeuvre deed, botste frontaal op de Renault Kangoo van Erwin Vekemans uit Poederlee die toen van zijn werk bij Philips in Turnhout naar huis reed. Erwin Vekemans was er erg aan toen en verbleef drie maanden in het ziekenhuis en daarna in het revalidatiecentrum RevArte in Edegem. Donderdagavond mocht hij opnieuw naar zijn familie in Poederlee.

Tientallen buren van de straat Haestakkers, vrienden en familieleden stonden hem op het buurtpleintje op te wachten. Ze trakteerden hem op een warm applaus en hartverwarmende schouderklopjes. Hij kreeg eerder die dag een t-shirt van Superman aangetrokken. Erwin Vekemans, die meestal in een rolstoel zit maar met een stok al wat kan wandelen, was overdonderd door deze verrassing.

"Normaal gezien weet ik goed wat te zeggen, maar nu even niet meer", zei hij geëmotioneerd. "Uiteraard ben ik blij dat ik opnieuw thuis ben. Het komende half jaar moet ik nog wel drie dagen per week naar RevArte gaan als dagrevalidant."

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

MEER OVER