© Photo News

Viviani verknalt droomafscheid van Jens Voigt

Zondag hangt veteraan Jens Voigt zijn fiets definitief aan de wilgen. De 42-jarige renner rijdt momenteel in de Verenigde Staten met de USA Pro Challenge zijn allerlaatste rittenwedstrijd. Vannacht slaagde Voigt er bijna in om dat afscheid te kleuren met een overwinning, maar zijn lange vluchtpoging strandde op 900 meter van de finish.

dmm

Wielrennen op Sportwereld.be

Voigt waagde zijn kans in de vierde etappe van de USA Pro Challenge. De Duitser die gekend staat om zijn lange kamikaze-vluchten glipte mee met een kopgroep van twaalf. Op veertig kilometer van de streep ging hij solo. In de plaatselijke rondjes door Colorado Springs had hij aanvankelijk een voorsprong van 2 minuten. Die bonus werd al snel gedecimeerd door het werk van de kleinere sprintersploegen.

Voigt kreeg geen afscheidscadeau van zijn collega’s en werd op 900 meter van de eindmeet voorbijgeraasd door een spurtend peloton. Elia Viviani (Cannondale) bleek met overschot de beste van het hele pak. De Zwitser Martin Kohler en de Roemeen Serghei Tvetcov (Jelly Belly). Het is voor de Italiaan de vijfde zege van het seizoen, de 29e uit zijn carrière. De Amerikaan Tejay van Garderen (BMC) blijft leider.

Vrijdag staat in de USA Pro Challenge de vijfde etappe op het programma, een rit over 167,4 kilometer tussen Woodland Park en Breckenridge. Zaterdag volgt de individuele tijdrit over 16,1 kilometer met start en aankomst in Vail. De USA Pro Challenge eindigt zondag in Denver. Voigt heeft dus nog drie kansen om alsnog een laatste zege te veroveren.

Bekijk de rituitslag en het klassement hier.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

MEER OVER Wegwielrennen