© GvA

Rotterdam nodigt honderd Antwerpenaren uit om WO I te herdenken

Om te herdenken dat Rotterdam precies honderd jaar geleden werd overspoeld met Vlamingen die het oorlogsgeweld ontvluchtten, nodigt de Nederlandse stad op 19 oktober honderd Antwerpenaren uit.

MF

Na de val van Antwerpen op 10 oktober 1914 namen heel veel inwoners van de stad de trein naar Rotterdam. Zo’n 10.000 Vlamingen vluchtten naar de Nederlandse havenstad. “Heel wat Rotterdammers kwamen naar het station om Belgen te kijken, de vluchtelingen waren een bezienswaardigheid”, vertelt Elisabeth Grievink, mede-organisator van De Dag van de Rotterdamse Geschiedenis op 19 oktober.

Het initiatief om honderd Antwerpenaren uit te nodigen, kwam er ter ere van de Dag van de Rotterdamse Geschiedenis. Deze week start de wervingscampagne om honderd Antwerpenaren en honderd Rotterdammers te vinden.

Op 19 oktober zullen de Antwerpenaren, net zoals de vluchtelingen destijds, met de trein naar Rotterdam reizen. Daar worden ze opgewacht en feestelijk onthaald door honderd Rotterdammers. Er zal samen geluncht worden en er wordt een reuzengroepsfoto gemaakt met de tweehonderd mensen erop.

www.dedagvanderotterdamsegeschiedenis.nl

Lees meer in Gazet van Antwerpen.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

MEER OVER