Duo van veldsla en rucola met gebrande feta en ansjovis
Elke dag een recept van Piet Huysentruyt.
Ingrediënten:
1 pastinaak
peper en zout
4 stukjes feta
1 eiwit
1 eetlepel mosterd
2 eetlepels chardonnayazijn
2 eetlepels water
2 eetlepels peterselie, gehakt
4 dl arachideolie
macadamianoten
2 tomaten
duo van rucola en veldsla
12 ansjovisjes (uit blik)
kappertjes
verse kruiden
8 eetlepels olijfolie
4 eetlepels tomatenazijn
Werkwijze
Schil de pastinaak met een dunschiller en snijd hem in de lengte.
Stoom de pastinaak gedurende 2 à 3 minuten en kruid met wat peper en zout.
Snijd de feta in blokjes en brand ze kort met de bunsenbrander.
Doe het eiwit, de mosterd, peper en zout, de chardonnayazijn, het water en de peterselie samen in de blender en mix.
Voeg dan straalsgewijs de arachideolie toe en mix tot een mooie peterseliemayonaise.
Hak de macadamianoten fijn.
Pel de tomaten en snijd ze in schijfjes.
Serveer de pastinaak met de sla, gebrande feta, tomatenschijfjes, ansjovisjes, kappertjes, kruiden, noten en de peterseliemayonaise.
Besprenkel tot slot met olijfolie en tomatenazijn.
INFO
lichte maaltijd Voor 4 personen