Duo van veldsla en rucola met gebrande feta en ansjovis

Elke dag een recept van Piet Huysentruyt.

Piet Huysentruyt

Ingrediënten:

1 pastinaak

peper en zout

4 stukjes feta

1 eiwit

1 eetlepel mosterd

2 eetlepels chardonnay­azijn

2 eetlepels water

2 eetlepels peterselie, gehakt

4 dl arachideolie

macadamia­noten

2 tomaten

duo van rucola en veldsla

12 ansjovisjes (uit blik)

kappertjes

verse kruiden

8 eetlepels olijfolie

4 eetlepels tomatenazijn

Werkwijze

Schil de pastinaak met een dunschiller en snijd hem in de lengte.

Stoom de pastinaak gedurende 2 à 3 minuten en kruid met wat peper en zout.

Snijd de feta in blokjes en brand ze kort met de bunsenbrander.

Doe het eiwit, de mosterd, peper en zout, de chardonnay­azijn, het water en de peterselie samen in de blender en mix.

Voeg dan straalsgewijs de arachideolie toe en mix tot een mooie peter­seliemayonaise.

Hak de macadamianoten fijn.

Pel de tomaten en snijd ze in schijfjes.

Serveer de pastinaak met de sla, gebrande feta, tomatenschijfjes, ansjovisjes, kappertjes, kruiden, noten en de peterselie­mayonaise.

Besprenkel tot slot met olijfolie en tomatenazijn.

INFO

lichte maaltijd Voor 4 personen

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer