Honderden rouwbetuigingen voor koppel dat samen begraven wordt

In Diepenbeek stond de klok woensdag even stil toen bij iedereen duidelijk werd dat de oprichters van café ‘Den Alver’, Sonja Stegemann en haar man Jean-Paul Dewarier, beiden overleden zijn. Ook bij de zonen Wesly en Jerry zindert de mokerslag na. “We hebben alles aan onze ouders te danken”, vertellen de broers.

Sonja Stegemann en haar echtgenoot Jean-Paul Dewarier stierven op 12 en 15 december, allebei aan de gevolgen van kanker. “Ze waren er echt altijd voor ons en dan kan je je wel inbeelden wat wij in die laatste maanden hebben doorgemaakt”, vertellen de broers.

“We zagen onze ouders beiden tegelijk aftakelen en dat is bijzonder zwaar. Gelukkig hebben we in die periode op heel veel mensen kunnen rekenen. Zeker onze familie, de broers en zussen van ma en pa, maar ook wijzelf en Rebecca, de vriendin van Jerry, hebben alles gedaan wat we konden. En dan willen we zeker de artsen, de verpleegkundigen en de mensen van palliatieve thuiszorg Pallion niet vergeten. Wie in een situatie als de onze is verzeild, kan echt niet beter terecht dan bij hen. Super tevreden zijn we daarover.”

Troost

“Een ding willen we echter bijstellen: dat pa om euthanasie gevraagd zou hebben, klopt niet. Hij heeft niet gekozen om zijn leven te beëindigen, wel om minder pijn te hebben. En herhaaldelijk heeft hij wel aangegeven dat het allemaal niet te lang meer mocht en kon blijven duren. Maar hij is zelf ingeslapen.”

Den Alver

“We hebben inderdaad heel veel reacties gekregen, de telefoon heeft niet stil gestaan. Mensen willen ons steunen en dat is uiteraard een troost. Donderdag op de begroeting en ook vrijdag op de afscheidsplechtigheid verwachten we heel veel mensen. En nadien trekken we met een kleine groep terug naar hun biotoop, café Den Alver, om daar samen ons verdriet te verwerken. En zoals ma en pa het zouden gewild hebben,

openen we de zaak zondag om 9 uur. Dat zal niet simpel zijn, dat

beseffen we maar al te goed. Maar we willen, net als zij dat altijd waren, terug tussen onze klanten zijn. Dat wordt wellicht onze grootste troost.”

Aangeboden door onze partners