© joren de weerdt

© joren de weerdt

1 / 2
thumbnail: null
thumbnail: null

Vrouw met zuurstoftoestel gestikt door stroompanne

Een 78-jarige vrouw uit Lier is gestikt doordat een elektrische zuurstofgenerator stilviel bij een stroompanne. Die had ze vier dagen eerder bij haar ontslag uit het ziekenhuis in Mechelen voorgeschreven gekregen. Haar familie wil gebruikers waarschuwen.

Kristin Matthyssen

De vijf kinderen en twaalf kleinkinderen van weduwe Madeleine ‘Marleen’ Van Nueten (78) zijn ontroostbaar. Ze gaan wel geen klacht indienen tegen het ziekenhuis AZ Sint-Maarten uit Mechelen, “want daar krijgen we haar niet mee terug. Al vinden wij wel dat het ziekenhuis het toestel nooit had mogen voorschrijven aan onze moeder. Iemand die zo afhankelijk is van zuurstof, had klassieke zuurstofflessen moeten meekrijgen, in plaats van dit elektrisch toestel van het merk ­VisionAire, dat blijkbaar geen noodbatterij bevat bij pannes”, zegt dochter Vera Joris (54), die vlakbij haar moeder woont.

“De behandelende geriater van Sint-Maarten zegt dat ze een inschattingsfout gemaakt heeft. Ze zei dat ze iets geleerd heeft uit dit drama. Wat wij eigenlijk willen, is dat deze elektrische zuurstofgenerator uit de handel wordt genomen, zeker met de aangekondigde black-outs. Anders gaan er nog meer doden vallen. ”

Directielid Nico Garmyn van AZ Sint-Maarten in Mechelen leeft mee en wil de familie absoluut te woord staan. “We gaan deze zaak onderzoeken om duidelijkheid te scheppen.”

Lees het hele verhaal donderdag in Gazet van Antwerpen - edities Mechelen en Zuid

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

MEER OVER