© mia uydens

© mia uydens

© mia uydens

© mia uydens

© mia uydens

1 / 5
thumbnail: null
thumbnail: null
thumbnail: null
thumbnail: null
thumbnail: null

Van Willem Tell naar Wok Villa tot Wereld Villa

Meer dan vijf maanden lang verbouwde de familie Chen in Zandhoven het markant gebouw van de vroegere dancing Willem Tell. Gisteren ging restaurant de Wereld Villa open. U kan er letterlijk van de hele aardbol gerechten proeven.

Kristin Matthyssen

Negen jaar geleden kochten Linh Si Sui (53) en Yong Li Chen (52) de vroegere baandancing Willem Tell. Het Chinees koppel richtte er restaurant Wok Villa in. Eind vorig jaar ging de Wok Villa dicht. Het pand uit 1962 werd volledig gestript en vernieuwd. De familiezaak, waar ook dochter Michelle (29), zoon Daniel (25), zoon Fong (19) en schoonzoon Benny Wu (33) in actief zijn, heropende gisteren onder de nieuwe naam Wereld Villa.

“Het was tijd voor een nieuw verhaal”, vertelt zoon Fong. “In Nederland hebben de wokrestaurants afgedaan. Dat marcheert daar niet meer. Ze zijn bijna allemaal veranderd in wereldrestaurants, waar je gerechten uit de hele wereld kan eten, van Italiaans over Spaans, Japans, Frans tot zelfs de Marokkaanse en Afrikaanse keuken. Voor de sushi hebben we een Japanse chef in dienst genomen, de couscous wordt door een Marokkaanse chef bereid en we hebben ook een Italiaanse kok voor de pizza’s en pasta’s. Alles wordt bereid in een open keuken, zodat je ze live kan zien kokkerellen.”

In de Wereld Villa is plaats voor 280 gasten. “De ruimte werd anders ingedeeld. De klanten hebben meer ruimte en centraal is een wijnmuur zodat het ‘zaalgevoel’ weg”, legt Fong uit. “Het concept is nieuw: de mensen betalen als ze binnenkomen een vast bedrag. Hiermee kunnen ze drie uur lang à volonté eten en drinken, van de hele wereldkeuken. Ook de niet-alcoholische dranken en tappilsjes zitten hier inbegrepen. Voor de rest van de alcoholische dranken kunnen ze jetons kopen.”

Michelle komt speciaal voor dit nieuw concept het familieteam versterken. Ze heeft zelf een kind en weet hoe hectisch het soms is om rustig te eten met de kroost erbij. “Daarom hebben we een aparte kinderspeelkamer met minibioscoop ingericht, waar camera’s hangen zodat de ouders hun kinderen vanop afstand in de gaten kunnen houden. Tot 16 juni hebben we nog een actie op de sociale media. Wie ons liked en dat op zijn smartphone laat zien, krijgt 10% korting.”

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

MEER OVER