Beverst drapeert stadhuis van Hasselt met vlaggen

Woensdagavond werd het Groenplein van Hasselt ingepalmd door de inwoners van Beverst. De afgelopen dagen is de verstandhouding tussen het kerkdorp in Bilzen en de stad op een laag pitje komen te staan.

JoGe

“We pikken het niet dat Hasselt de leuze die we al 20 jaar hanteren ‘Beverst Heeft Het’ zomaar zonder boe of bah naar zich toe trekt en vervolgens naar hun hand hebben gezet.”, reageert Lode Geraerts, ondervoorzitter van het comité. “Dat Hasselt notabene via een studiebureau en voor een belachelijke som geld van 115.000 euro deze gekende baseline moet komen stelen in een gemeente die amper 15 kilometer verderop ligt, is te belachelijk voor woorden”, stelt voorzitter Sigi Jordens, voorzitter van Beverst Heeft Het.

“We willen ons ongenoegen uiten en benadrukken dat wij als eerste gebruik hebben gemaakt van de baseline ‘Heeft Het’ daarom hebben we beslist om het stadhuis van Hasselt woensdag te behangen met onze vlaggen uit Beverst. Want laten we duidelijk zijn ‘Beverst Heeft Het’, maar Hasselt duidelijk niet. We gaan ook aftoetsen of we juridische stappen kunnen nemen tegen deze gang van zaken”, aldus de boze groep.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer