Hasseltse CityDepot wil uitbreiden naar andere steden

CityDepot, het Hasseltse project dat goederen voor winkeliers centraliseert in een magazijn aan de stadsrand en vervolgens met ecologische vervoersmiddelen tot bij de winkels brengt, wil tegen 2015 actief zijn in steden als Gent, Antwerpen, Brugge, Oostende en Roeselare. Dat heeft bestuurder Marc Schepers gezegd tijdens een bezoek van de Brusselse staatssecretaris Bruno De Lille (Groen). CityDepot heeft ook plannen voor een nieuw gebouw in Hasselt zelf.

Het project CityDepot heeft een eerste positieve evaluatie achter de rug. Het aantal deelnemende handelaars levert voldoende volume op om vanaf dit jaar zonder overheidssubsidies te overleven. Tijdens het bezoek van staatssecretaris De Lille, zei bestuurder Marc Schepers dat er nu privé-investeerders worden gezocht om te groeien.

Die groei houdt in de eerste plaats de bouw in van een eigen magazijn aan de Scheepvaartkaai in Hasselt. "De 700 m2 die we nu gebruiken is veel te klein", aldus Schepers. "De grote investeringen die moeten gebeuren in beveiliging en traceerbaarheid van goederen, willen we doen in een nieuwbouw van 2.500 m2, hier enkele honderden meters vandaan. We willen hier bovendien een ecologisch project van maken, door transport via het water en het gebruik van natuurlijke energiebronnen."

CityDepot heeft bovendien concrete plannen om het netwerk van slimme distributiediensten ook in andere steden op te zetten. "Tegen de tweede helft van 2015 willen we actief zijn in 6 tot 7 andere steden, zoals Brussel, Antwerpen, Oostende, Roeselare, Brugge en Gent", aldus nog Schepers.

Meest gelezen