Schwarzenegger en Macron drijven de spot met Trump tijdens gesprek over klimaatbeleid

Oud-gouverneur van Californië Arnold Schwarzenegger heeft vrijdag een bezoek gebracht aan Parijs. Daar sprak hij onder meer met Frans president Emmanuel Macron over het klimaatbeleid. Tijdens hun ontmoeting deelden ze ook een korte op sociale media en kon Macron het niet laten om ook een sneer uit te delen aan Donald Trump: “We zullen samenwerken om de planeet weer groots te maken”.

kmlo

De quote was een duidelijke verwijzing naar de Amerikaanse president. “Make America Great Again”” was immers de wereldberoemde verkiezingsslogan van Donald Trump. Sinds hij president werd, is de terugtrekking uit het klimaatakkoord van Parijs een van zijn meest ophefmakende beslissingen.

Schwarzenegger en Trump behoren tot dezelfde partij, maar hal eerder was duidelijk dat beide niet goed overeenkomen. De Amerikaanse president had al eens de draak gestoken met spelprogramma ‘The Apprentice”, nota bene een reeks die vroeger werd gepresenteerd door Schwarzenegger. Met de recente video op zijn Twitter-account toont de oud-gouverneur nu opnieuw aan hoezeer hij zich kant tegen de klimaatbeslissing van Trump.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer

Meest Gelezen