Direct naar artikelinhoud
Video

VIDEO: Kind gewond na val in gorillaverblijf, gorilla doodgeschoten

In de zoo van Cincinnati, in de Amerikaane staat Ohio, is een vierjarige jongen gewond geraakt toen in hij in het gorillaverblijf viel. De jongen werd hardhandig aangepakt door een gorilla van bijna 200 kilogram, en de bewakers moesten het dier doodschieten om het kind te redden, zo meldt directeur van de zoo Thayne Maynard volgens verschillende media.

De kleuter glipte door de afsluiting en viel verschillende meters naar beneden. Twee van de drie gorilla's in het verblijf werden meteen weggehaald, maar de derde gorilla merkte de jongen op en begon hem "wild achter zich te slepen en in de lucht te gooien". Het noodgevallenteam van de zoo besloot daarom om het dier neer te schieten. Op dat moment bevond het kind zich tussen de poten van de gorilla.

Volgens dierentuindirecteur Thane Maynard ging het om een levensgevaarlijke situatie. De gorilla viel de jongen niet aan, maar omdat het om een "ongelooflijk sterk" dier in een gestresste toestand ging, durfde de dierentuin geen risico's te nemen.

"Het is een droevige dag", aldus Manyard aan de plaatselijke televisiezender WLWT News 5. "De bewakers moesten een moeilijke beslissing nemen en maakten de juiste keuze, want ze hebben het leven van het jongetje gered. Het had zeer slecht kunnen aflopen."

De jongen, die bij bewustzijn was tijdens de reddingsoperatie, werd naar het ziekenhuis overgebracht. Hij liep geen ernstige verwondingen op.

Twitter bericht wordt geladen...

17 jaar

Harambe was een 17-jarige westelijke laagland gorilla van zo'n 200 kilo zwaar. De laagland gorilla is een uitstervende diersoort. De dierentuin laat zich erop voorstaan bedreigde diersoorten te helpen, onder meer door een programma voor neushoorns. Het plan was om ook Harambe in te zetten om voor nakomelingen te zorgen. De gorillaverblijven gaan gewoon weer open voor publiek.

17 jaar