Januzaj in plaats van Batshuayi mee naar WK?

© Belga

Gaat Adnan Januzaj ook meteen mee naar het WK? Dat weet alleen Marc Wilmots. Zijn selectie is al voor negentig procent gevuld, maar het plaatsje van de geblesseerde Christian Benteke is nog altijd vacant.

dvd

Tot nu toe leken Michy Batshuayi en Jelle Vossen de belangrijkste gegadigden om dat in te vullen, maar het zou zomaar kunnen dat de bondscoach beslist om alleen Romelu Lukaku en Kevin Mirallas als opties in de spits mee te nemen, waardoor Januzaj toch mee kan.

De Bruyne: ‘Waarom niet?’

Een andere mogelijkheid om hem mee te nemen, is er in principe niet. Januzaj speelt óf op de flank óf als spelmaker op de tien, maar Wilmots zal trouw blijven aan de aanvallende middenvelders die hij tijdens de kwalificatie gebruikt heeft: Nacer Chadli, Eden Hazard, Kevin De Bruyne en Dries Mertens. In hun plaats komt hij er normaal gezien niet in.

De Bruyne reageerde gisteravond op Belgacom TV al op het nieuws over Januzaj. Toch een concurrent voor hem. ‘Ja, maar concurrentie is er nu ook al’, zei de Wolfsburg-middenvelder. ‘Het is vooral goed voor de toekomst van de nationale ploeg dat zo’n groot talent voor ons kiest. Ik zie niet in waarom hij níét mee naar het WK zou kunnen gaan. Als je bij Man United speelt, kun je voetballen, hè. Maar het is aan de bondscoach nu. Voor hem is het ook niet simpel om veel nieuwe spelers in te passen.’

Interview Kevin De Bruyne ( NL ) par belgacom11

Aangeboden door onze partners

HOOFDPUNTEN

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer

Meest Gelezen