© KOEN DE BEUCKELEER

Nieuwe uitbaters in Den Bengel

Café Den Bengel, op de Grote Markt, krijgt vanaf 1 oktober nieuwe uitbaters, Tony en Brenda Coumans. De naam en het volkse karakter blijft behouden. “Den Bengel blijft een bruine kroeg”, stelt Tony Coumans iedereen gerust.

JAN STASSIJNS / KOEN DE BEUCKELEER

Echte Sinjoren houden van hun bruine kroegen en café Den Bengel is een schoolvoorbeeld als het op volkscafés aankomt. Na 17 jaar neemt Jo De Jonghe (55), de huidige eigenaar, afscheid van zijn café. “Ik heb er een fantastische tijd beleefd”, vertelt De Jonghe, “maar nu heb ik de behoefte om iets anders te doen. Ik ben op een leeftijd dat zoiets nog kan. Als ik nog vijf jaar wacht, ben ik er 60 en dan wordt het al een stuk moeilijker om met iets nieuws te beginnen.”

Wat De Jonghe van plan in na 1 oktober is nog niet helemaal duidelijk, al is het meer dan waarschijnlijk dat hij in de horeca blijft. “Ik woon in de Kempen”, vertelt hij. “De kans is groot dat ik daar ergens een café begin.”

De nieuwe uitbaters, Antwerpenaren Tony en Brenda Coumans, staan dus vanaf 1 oktober achter de toog. Het zijn voor hen de eerste stappen in de horeca, maar veel zal Den Bengel niet veranderen. “Het blijft een bruin café”, benadrukt Tony Coumans.

“De keuken neemt mijn vrouw voor haar rekening en zal wat uitgebreid worden met snacks. Een tijdje geleden heb ik mijn bierhandel uit handen gegeven en sindsdien liepen we rond met het idee om met een café te beginnen. Toevallig kwamen we in contact met Jo en is alles in een stroomversnelling geraakt.” Een officiële heropening komt er de eerste maanden wellicht niet. “Waarschijnlijk zullen we rond Nieuwjaar iets extra doen.”

Info: www.denbengel.be

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

MEER OVER