© IMAGEGLOBE

Speurders over Van Eynde: “Hij hangt!”

Het Turnhoutse parket heeft het moorddossier rond verdachte Luc Van Eynde naar de Kamer van Inbeschuldigingstelling (KI) gestuurd. Verwacht wordt dat die de beklaagde doorverwijst naar het Antwerpse hof van assisen.

Marc Helsen

Luc Van Eynde (54) wordt verdacht van de moord op zijn vrouw Carine Vangeel (46) uit Tongerlo. Op 8 februari 2011 werd de vrouw verhangen aangetroffen in haar woning in de Kouden Eerd in Tongerlo.

“Zelfmoord”, beweerde Luc Van Eynde toen. Hij bekende wel dat hij de afscheidsbrief op zijn computer had geschreven. Pas ruim twee jaar later belandde hij in de cel, toen een andere onderzoeksrechter, na smeekbeden van de familie van het slachtoffer, het onderzoek heropende.

Voor de speurders en het parket in Turnhout is het lange onderzoek naar Luc Van Eynde nu afgesloten. “De raadkamer besliste gisteren alle stukken over te maken aan de Kamer van Inbeschuldigingstelling in Antwerpen. Die kan hem dan doorverwijzen naar het assisenhof”, zo meldt het Openbaar Ministerie. Dat kan nog wel even duren, maar het is duidelijk dat het assisenhof zich begin 2015 zal moeten uitspreken over de schuld die de man heeft aan de dood van zijn vrouw.

Lees meer in de weekendkrant van Gazet van Antwerpen- editie Kempen

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

MEER OVER