Direct naar artikelinhoud
Syrië

"202 burgerdoden in een week door oplaaiend geweld in Aleppo"

Aleppo.

Bij bombardementen op Aleppo zijn de afgelopen zeven dagen zeker 202 burgerslachtoffers gevallen, dit meldt het Syrische Observatorium van de Mensenrechten, dat het conflict vanuit Londen monitort.

De afgelopen twee maanden was het met dank aan het in Genève overeengekomen staakt-het-vuren relatief rustig in de stad, maar nu de onderhandelingen op niets dreigen uit te lopen, is het geweld weer flink opgewaaid.

Ook in andere delen van het land, onder meer in Homs en Idlib, vielen doden door gevechten. In de hoofdstad Damascus ontplofte maandag een autobom, die aan 15 mensen het leven kostte.

Ziekenhuis

Eergisteren werd in Aleppo onder meer het al-Quds ziekenhuis in een oppositiewijk gebombardeerd. Volgens de Verenigde Staten is de Syrische luchtmacht verantwoordelijk voor de dodelijke luchtaanval. Het Witte Huis veroordeelde de reeks luchtaanvallen op Aleppo en toonde zich 'vooral ontzet' door de aanval op het ziekenhuis. 

Het ziekenhuis, dat financieel werd gesteund door Artsen zonder Grenzen, telde 34 bedden. Het huisveste afdelingen voor spoedeisende zorg, verloskunde, een poliklinische afdeling en een operatiekamer.

"Deze schandalige luchtaanval heeft een cruciaal ziekenhuis in Aleppo volledig vernietigd. Waar is de verontwaardiging bij diegenen die de macht en verantwoordelijkheid hebben om deze waanzin te stoppen?", zei Muskilda Zancada, landencoördinator van Artsen zonder Grenzen in Syrië, gisteren in de Nederlandse krant de Volkskrant.