‘Comandante Simeone”: de fantastische voorpagina van La Gazzetta dello Sport

© La Gazzetta dello Sport

De Italiaanse sportkrant La Gazzetta dello Sport pakt vrijdag uit met een wel heel bijzondere voorpagina. ‘Comandante Simeone”, staat er in grote letters boven een Diego Simeone in legeruniform, die wel héél veel doet denken aan overleden guerillaleider en revolutionair Che Guevara. De ondertitel leest: “Cholismo en de revolutie tegen het tiki-taka”. ‘Cholismo’ is het type voetbal dat Simeone, bijnaam ‘Cholo’, predikt: agressief werkersvoetbal, dat afstapt van het typische combinatievoetbal en spel op balbezit dat teams zoals Barcelona en Bayern München spelen.

wic

Atlético Madrid-trainer Simeone versloeg woensdagavond Bayern München met 1-0 in de heenmatch van de halve finales van de Champions League nadat zijn team eerder ook al Barcelona op de knieën had gebracht met voetbal waar heel veel strijd in schuilt. Dat spel staat in schril contrast met het typische tiki-taka, het totaalvoetbal waar vooral Spaanse teams als Barcelona en de Spaanse nationale ploeg de voorbije jaren het Europese voetbaltoneel mee domineerden.

Voor de wedstrijd liet ‘Comandante Simeone’ de quote optekenen: “De oorlog wordt niet gewonnen door degenen met de meeste soldaten, maar door degene die zijn soldaten het best gebruikt”.

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.

Aangeboden door onze partners

HOOFDPUNTEN

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer

Meest Gelezen