Terreurverdachte Krayem: "Heb rugzak met explosieven in toilet gegooid"

Osama Krayem, de tweede verdachte van de aanslag op het Brusselse metrostation Maalbeek, heeft aan de speurders verteld dat hij de explosieve inhoud van zijn rugzak in het toilet gegooid heeft. Dat schrijven La Libre Belgique en La Dernière Heure en is bevestigd aan onze redactie. Of zijn verklaring klopt, is onduidelijk.

Krayem was naast Khalid El Bakraoui, die zich opblies in Maalbeek, de tweede verdachte die met een rugzak gesignaleerd werd in de Brusselse metro. Hij blies zichzelf daar niet op. Het was lang onduidelijk wat er dan wel met zijn bewuste zak en de explosieve inhoud ervan gebeurd was.

El Bakraoui en Krayem vertrokken op 22 maart samen vanuit een appartement in Etterbeek. De politie hield verschillende huiszoekingen in dat safehouse, maar van de rugzak en de explosieven ontbrak elk spoor.

In een verhoor heeft Krayem nu zelf aan de speurders verteld dat hij de explosieven heeft laten verdwijnen in het toilet. Naar eigen zeggen zou hij de springstof met water verdund hebben en die dan doorgespoeld hebben. Het is niet duidelijk of die verklaring klopt, maar de speurders beschouwen Krayems verhaal als geloofwaardig.

Meest gelezen