© Mia Uydens

© wege

1 / 2
thumbnail: null
thumbnail: null

Wegé toont originele covertekeningen

Hobbytekenaar Willy Geets tekent al vijf jaar de voorpagina van het tijdschrift De Nieuw Brug. Wat begon als een grap is nu uitgegroeid tot een overzichtstentoonstelling in restaurant Het Lozenhof.

Ronny van den Ackerveken

Onder het pseudoniem Wegé maakt de 61-jarige Geets al veertig jaar strips en cartoons. Tistjen Dop, waarvan vier albums zijn verschenen, is wellicht zijn bekendste creatie. Heel wat van zijn cartoons verschenen in het dorpsblad De Brug. "Dat tijdschrift is gestopt in 2010", vertelt Wegé. "Marc Simons heeft een jaar later De Nieuw Brug gestart. Voor een themanummer over het rookverbod vroeg hij me om een passende voorpagina te tekenen. Ik had mijn potloden al een tijdje opgeborgen, maar zei tegen Marc dat het me wel zou lukken om wat rook te tekenen. Het beviel me goed en daarna heb ik bijna elke keer een tekening gemaakt voor de voorpagina."

Op elke omslag van De Nieuw Brug staat een blonde dame in een rode jurk. Wegé plaatst ook een hond in elke covertekening. "Over die dame heb ik al heel wat reacties gekregen. Niemand weet wie het is en ik laat het antwoord over aan de verbeelding van de lezers. De covertekening heeft altijd te maken met wat er in Rijkevorsel gaande is of gaat over een bekende figuur die in de belangstelling staat. Het is nooit mijn bedoeling om iemand te kwetsen of belachelijk te maken. De meesten voelen zich gevleid omdat ze op mijn tekening staan", zegt Wegé.

Wegé FRONsTAAL loopt van 1 tot 29 mei in het Lozenhof, Oostmalsesteenweg 91 in Rijkevorsel. Maandag (behalve Pinkstermaandag) en dinsdag gesloten.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

MEER OVER