Dembélé: “Tottenham kan nog altijd kampioen worden”

© AFP

Hoewel Leicester in de jacht om de Engelse titel met nog drie wedstrijden te spelen een voorsprong heeft van zeven punten, blijft Moussa Dembele geloven in het kampioenschap met Tottenham.

jvh

Het gelijkspel van maandagavond in eigen huis tegen West Brom (1-1) gaf de titelambities van de Spurs nochtans een ferme knauw: zo zou Leicester zondagmiddag kampioen kunnen worden bij een zege op Old Trafford. Maar Dembele blijft hopen op een misstap van de Foxes.

“We moeten erin blijven geloven”, aldus Dembele. “Het zal niet makkelijk zijn, en we moeten eerlijk zijn: we zitten nu in een andere rol dan voor afgelopen maandag. Dat was een zware ontgoocheling, want we hebben het niet meer in eigen handen. Maar we moeten nu gewoon de drie overgebleven wedstrijden (op Chelsea, tegen Southampton en op Newcastle, nvdr.) winnen. Te beginnen met de verplaatsing naar Chelsea. Dat is moeilijk, maar we zijn positief, we spelen goed en we kunnen die wedstrijd winnen.”

En ook als de titel Tottenham dit jaar ontglipt, gelooft Dembele dat ze volgend seizoen opnieuw kunnen meespelen voor de hoogste prijs. “We hebben grote stappen gemaakt onder Mauricio Pochettino. Dat voelt iedereen. We spelen goed als team, volgend jaar kan enkel beter worden. De topploegen zullen sterker zijn, maar wij ook. Je ziet de vibe, de toekomst lacht ons toe.””

Aangeboden door onze partners

HOOFDPUNTEN

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer

Meest Gelezen