© Jan Van der Perre

© Jan Van der Perre

© Kioni Papadopoulos

1 / 3
thumbnail: null
thumbnail: null
thumbnail: null

Wiske (63): “In één jaar 41 kilo kwijt, zondag op catwalk”

Voor de tweede keer vindt op koopzondag in Antwerpen de langste openluchtcatwalk van de Benelux plaats. Modellen van alle leeftijden en culturen schitteren daarbij op een rode loper van maar liefst anderhalve kilometer lang. Onder hen Wiske Gheuens (63) en Martine Loobuyck (49).

ELLEN BOGAERT

Op koopzondag openen de meeste winkels in de Antwerpse binnenstad hun deuren. Om dit gebeuren nog wat meer in de verf te zetten, organiseren vzw Meir/Beleef Antwerpen en Models On Stage een groots defilé dat maar liefst drie uur duurt.

Meer dan zeshonderd kandidaten dongen mee voor een tocht over de lange catwalk, maar slechts 150 gelukkigen wisten een plekje te veroveren.

Wiske Gheuens (63) staat op zondag 1 mei als model op de catwalk. Haar deelname is vooral symbolisch. “Ik ben dankzij een medische ingreep, een gastric bypass, in een klein jaar tijd 41 kilo afgevallen. Ik woog vroeger 115 kilo en voel me nu een ander mens.”

“Ik ben normaal gezien heel verlegen van aard en ik hou niet van belangstelling, maar voor zondag maak ik een uitzondering. Het is de kers op de taart, hét bewijs dat ik het gevecht tegen de kilo’s heb gewonnen.”

Wiske loopt zondag voor de schoenenwinkel West-End.

Mannequin

Martine Loobuyck (49) uit Merksem doet zondag ook mee. Zij was in haar jonge jaren presentatrice en mannequin. Zo presenteerde ze in 1987 het programma Bananasplit en schopte ze het tot de finales van een aantal missverkiezingen.

“Familiale omstandigheden verplichtten mij om mijn modellencarrière op een zijspoor te zetten”, vertelt ze. “Ik heb daar nog altijd een beetje spijt van. Zondag wordt voor mij dus een nostalgische dag.”

Martine zal een outfit dragen van Esprit. “Ik hou ervan om er modieus uit te zien. In de zomer durf ik ook al eens wat meer kleurtjes te dragen­.”

De route loopt van de Teniersplaats tot aan de Groenplaats. Schepen van Toerisme Koen Kennis (N-VA) geeft het startschot om 13.50u op de Wapper.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

MEER OVER