Waarom deze alternatieve hit 13 jaar later nog in de hitlijsten opduikt

© EPA

Wie de hitlijsten in andere landen wat volgt, merkt elk jaar één opvallende naam weer opduiken in de Britse hitlijsten. Mr Brightside, de alternatieve wereldhit die The Killers in 2004 uitbrachten, stond dit jaar bijvoorbeeld weer in de top 50.

Guy Stevens

De Official Singles Chart Top 100. Dat is de naam van de officiële Britse hitlijst waarin de meest verkochte, gedownloade en gestreamde singles van het moment opgenomen worden. Het zal u niet verbazen dat namen als Ed Sheeran, Justin Bieber, Harry Styles, Rag’n’Bone Man en Miley Cyrus er bovenaan prijken. Dat is in onze Ultratop ook het geval.

Toch is er een bijzondere gebeurtenis die zich elk jaar voltrekt in de Britse hitlijst. Het moment waarop The Killers weer opduiken in de hitlijst met hun grootste hit, Mr Brightside. Dat is om meerdere redenen opvallend. Ten eerste: Mr Brightside, een heerlijk meezingbare rocksong over jaloezie en liefde, dateert al uit 2004. Ten tweede: The Killers is een rockband uit Amerika, helemaal thuis in fabulous Las Vegas, Nevada.

Maar hoe komt het dan toch dat de song dit jaar bijvoorbeeld plots weer opdook op de 47ste plaats in de hitlijsten? Daar is één eenvoudige reden voor: het lied is nog immens populair bij de Britten. Wie er al eens op café geweest is of de bloemetjes gaan buitenzetten is, weet dat het lied er nog zowat elke avond gedraaid wordt en el-ke keer luidkeels meegezongen wordt. Of het nu de originele versie is of de populaire remix - ideaal voor de clubs -, Mr Brightside is alomtegenwoordig. Dus streamen de Britten het massaal nog eens wanneer ze thuiskomen en downloaden dj’s het voor hun sets.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer

Meest Gelezen