© Sarah Van den Elsken

Hondenredster mag op reis

Een boeket bloemen, een kaartje en een reisje. De heldendaad van Karline Thyssens heeft haar een mooie bedanking opgeleverd van de eigenaars van de hond die ze uit een sluis redde.

Sam Reyntjens

De 18-jarige Karline Thyssens uit Sint-Job-in-’t-Goor riskeerde dinsdagnacht haar leven toen ze een blinde labrador uit een sluis van het kanaal Dessel-Schoten wilde redden. Dat lukte en het dier werd dezelfde nacht nog door de politie bij haar eigenaars gebracht. “Tosca slaapt normaal gezien altijd binnen, maar we hadden een heel hectische avond achter de+ rug omdat mijn vader in het begin van de week een hartaanval heeft gehad”, zegt eigenares Kelly Huysmans (30).

“In alle heisa had ik haar blijkbaar buitengesloten. Omdat we aan het verbouwen zijn, hebben we bovendien tijdelijk geen poort aan de tuin. Vermoedelijk is ze gaan wandelen en vond ze de weg niet meer. Enkele maanden geleden is Tosca, die nu twaalf jaar oud is, plots blind geworden.” “De politie had me ‘s nachts gebeld, maar dat had ik niet gehoord”, gaat Kelly Huysmans verder. “Rond vijf uur ‘s morgens stonden ze dan plots voor de deur, met Tosca. Ik heb toen gevraagd naar de gegevens van het meisje dat haar gered had, maar om privacyredenen mochten ze die niet geven. Uiteindelijk heb ik haar via Facebook gevonden en contact met haar opgenomen.”

Gisteren nodigden Kelly Huysmans en haar vriend Steven De Pau (40) Karline uit om bij hen langs te komen. Ze kreeg van het koppel een bos bloemen, een kaartje en een cadeaubon. “Met de hulp van mijn werkgever Floreal kon ik haar iets meer geven”, zegt Huysmans. In dit geval was het een bon voor een midweek-arrangement met vier personen in een luxecaravan in de Ardennen. Karline nam het mooie geschenk van de dankbare baasjes van Tosca met plezier aan.

Lees meer in uw krant

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

MEER OVER