Topman geeft 9 miljoen euro aan werknemers voor 80ste verjaardag

© Reporters / Imago

De stichter en voorzitter van het Italiaanse Luxottica, Leonardo Del Vecchio, viert zijn 80ste verjaardag in een vrijgevige bui. Del Vecchio besliste om voor zijn verjaardag zowat 9 miljoen euro in aandelen uit te keren aan de werknemers. Dat meldt de wereldleider in brillen en zonnebrillen van het duurdere gamma dinsdag.

Luxottica is het bedrijf achter brillenmerken als Ray Ban en Oakley. Het bedrijf maakt ook brillen voor andere designers, bijvoorbeeld Prada, Armani of Versace.

Leonardo Del Vecchio betaalt zijn vrijgevigheid uit eigen zak. Hij biedt 140.000 aandelen aan de ongeveer 8.000 werknemers van de groep in Italië aan. Dat komt overeen met een bedrag van ongeveer 9 miljoen euro.

'Veel dank voor de werknemers van de groep in Italië. Zij staan aan de basis van het succes van Luxottica', aldus Del Vecchio. Vrijdag mag hij 80 kaarsjes uitblazen.

De man opent overigens niet voor het eerst zijn portefeuille. In 2011 gingen er bijna 314.000 aandelen naar de Italiaanse werknemers voor de 50ste verjaardag van het bedrijf, dat in Agordo, nabij Venetië, gesticht werd.

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer

Meest Gelezen