Zeven van de negen Belgen door eerste ronde op EK atletiek voor junioren

© BELGA

Op de eerste dag van het EK atletiek voor junioren in het Italiaanse Grosseto hebben zeven van de negen Belgen de eerste ronde overleefd. De meeste finales staan zaterdag en zondag op het menu.

In de voormiddag kwamen donderdag twee Belgische 400 meter-lopers in actie. Elise Lasser, die nochtans als outsider voor het podium geldt, maakte het spannend en klokte met 55.23 pas de 19e tijd. Als derde in haar reeks mocht ze wel rechtstreeks naar de halve finales. Jonathan Sacoor maakte een bijzonder sterke indruk en liep al uitbollend naar 47.31, de achtste tijd van alle deelnemers.

Ook hoogspringer Thomas Carmoy hield er lang de spanning in, maar bij zijn derde en laatste poging klaarde hij toch de 2m12 die recht gaf op een finaleticket. Tim Van de Velde en Dries De Smet werden respectievelijk tweede en derde in hun reeks van de 1500 meter-kwalificaties en mogen rechtstreeks richting finale.

In het discuswerpen kwam Babette Vandeput niet aan de vereiste 52m00, maar omdat haar 49m92 de tiende prestatie was, mag ze toch naar de finale. In het polsstokspringen zijn Hanne De Baene en Melanie Vissers uitgeschakeld. Ze sprongen respectievelijk over 3m90 en 3m80. De kwalificatienorm was 4m15, maar 4m00 bleek uiteindelijk voldoende voor de finale.

Elise Vanderelst, de nummer vier van het WK U20 vorig jaar, moest in de reeksen van de 800 meter zelfs niet in actie komen. Er waren te weinig atletes gekwalificeerd, en alle loopsters mogen rechtstreeks naar de halve finales op vrijdag.

Aangeboden door onze partners

HOOFDPUNTEN

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer

Meest Gelezen