© gsd, bfr

Zware botsing onderweg naar Tomorrowland: 82-jarige man omgekomen

Een man van 82 jaar is donderdagmorgen om het leven bij een verkeersongeval in het West-Vlaamse Westrozebeke (Staden). De automobilist werd gegrepen door een groepje jongeren dat net was vertrokken naar het dancefestival Tomorrowland.

gsd, bfr

De vier jongeren reden rond 10.30 uur op de voorrangsweg de Provinciebaan toen de 82-jarige man met zijn Opel Combo de weg wilde kruisen. Wellicht had hij hen niet of te laat opgemerkt. De 22-jarige bestuurder van de Volvo-terreinwagen probeerde nog te remmen, maar greep de bestelwagen van de bejaarde man in de flank. Die werd door de zware klap in een gracht gekatapulteerd.

De brandweer kwam het slachtoffer bevrijden en de hulpdiensten reanimeerden hem ter plaatse. In het ziekenhuis overleed hij later op de dag aan zijn verwondingen. Van de vier jongeren werden er twee met lichte verwondingen overgebracht naar het ziekenhuis. Het gezelschap kon later op de dag alsnog vertrekken naar het festival.

Het parket stuurde een deskundige ter plaatse om de exacte omstandigheden van het ongeval te onderzoeken. De jongeren valt op het eerste gezicht niets te verwijten. Er was geen sprake van overdreven snelheid of andere verzwarende omstandigheden.

© gsd, bfr

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer