Nieuwe speeltuin bij Brussels Muntplein

Deze week beginnen de werken voor de aanleg van een nieuwe speeltuin aan de Brusselse Wolvengracht, achter de Muntschouwburg. Daarover raakten de Brusselse schepenen Els Ampe (Open VLD) en Ahmed El Ktibi (PS) het eens met de eigenaar van de gronden, de Vlaamse Gemeenschap, die 46.000 euro heeft vrijgemaakt voor de inrichting van het speelplein.
Verwendung weltweit, usage worldwide

Het stuk grond van 155m2, gelegen op de hoek van de Wolvengracht en de verkeersvrije Leopoldstraat, grenst aan het Vlaams-Nederlandse huis de Buren, dat in september 2013 feestelijk werd geopend. De Vlaamse Gemeenschap hoopte het aanpalende, braakliggende stuk grond zo snel mogelijk tot een parkje met speelplein te kunnen omtoveren, maar door administratieve beslommeringen sleepte het dossier nog meer dan een jaar aan. 

Werken normaal klaar tegen half februari

"Als de weersomstandigheden het toelaten, moet het einde van de werken mogelijk zijn tegen half februari", zegt Denis Delbeque van het kabinet van schepen van Openbare Werken Els Ampe. Het onderhoud van de speeltuin zal verzorgd worden door de dienst Groene ruimtes onder schepen El Ktibi.

De speeltuin, die zal lijken op de structuur die vorig jaar op de Oude Graanmarkt werd neergezet, is bestemd voor kinderen van 6 tot 12 jaar. Hij bestaat uit een combinatie van twee torens, verbonden aan een kruip-of klimstructuur. Eén van de torens sluit aan op een glijbaan en een schommel met twee stoelen. De grootste investering gaat naar de bodem van groene rubberen tegels, die vallen moet opvangen. Rondom komen bankjes voor de ouders.

Meest gelezen