E40 in Zwijnaarde vanaf 22 uur afgesloten

Vannacht wordt de E40 in Zwijnaarde richting Brussel afgesloten. Ter hoogte van Zwijnaarde wordt dan een nieuwe trambrug geplaatst, zo meldt De Lijn Oost-Vlaanderen. In de nacht van dinsdag op woensdag wordt de E40 opnieuw afgesloten, maar dan richting kust.
Archieffoto

De nieuwe trambrug is nodig voor de verlenging van tramlijn 21/22 van Gent centrum naar Zwijnaarde, waardoor de tram de E40, de R4 en de Ringvaart zal kruisen. Voor die verlenging zullen twee nieuwe trambruggen gebouwd worden, met een dubbel tramspoor en een apart, vrijliggend fietspad.

Tijdens de nachten van maandag én dinsdag wordt de dragende structuur van de nieuwe trambrug over de E40 geplaatst. In de nacht van maandag op dinsdag worden daarvoor alle rijvakken van de E40 richting Brussel gesloten, richting Oostende gaat de E40 in de nacht van dinsdag op woensdag dicht.

"Elke nacht moeten vijf liggers op hun plaats gelegd worden", zegt Tania Fierens, woordvoerster van De Lijn Oost-Vlaanderen. "Het plaatsen van de liggers is precisiewerk en vergt een uur per ligger. Een kraan neemt daarbij de volledige breedte van de E40 in en zal de liggers vanop de bestaande brug op de pijlers hijsen."

Meest gelezen