© Fred Peeters

"Voor vakantie volledige speeltuin achter Ter Kommen"

Het gemeentebestuur gaat acht nieuwe speeltoestellen kopen en laten plaatsen achter gemeenschapscentrum Ter Kommen in de Europalaan. Schepen van jeugd Yves Croux (VLD): “De huidige vier speeltuigen worden al vaak gebruikt maar veel ouders vonden het aanbod wat beperkt. Nog voor de vakantie heeft Hoeselt een echte speeltuin!”

Fred Peeters

Vandaag vind je achter Ter Kommen één schommel voor grote kinderen, een kleine schuifaf en klimtouwen en –ringen die een goede meter hoog hangen. Daar zullen de komende weken bijkomen: een klimnet van vier meter hoog, twee veerfiguren (waarop kinderen kunnen zitten), een kinderschommel, een gewone wip, een ronddraaiende wip, een zitspinner en een staande spinner.

Schepen Croux: “De nieuwe speeltuigen plaatsen we achter de bestaande toestellen in de bocht van de looppiste. Het gras vervangen we daar door een dikke laag boomschrors om eventuele valpartijen te dempen. Een exacte prijs van 41.883 euro of gemiddeld zo'n vijfduizend euro per toestel is niet weinig maar we werken dan ook met kwaliteitsspeelgoed van de Zweedse fabrikant HAGS. Hags heeft 70 jaar ervaring en verkoopt zijn toestellen in 68 landen. De kunststoffen toestellen zijn heel eel erg weer- en UV-bestendig . Het gebruikte staal is verzinkt zodat het bijna volledig roestbestendig is. Verbindingsnaden en –schroeven zijn zo aangebracht dat je er niet bij kan. Zo zijn de toestellen ook erg vandalismebestendig. Voor een nieuw toestel verkocht wordt is het maanden aan een stuk getest door TUV-veiligheidsexperts. Er werd me beloofd dat de toestellen twintig jaar meegaan”.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer