© Patrick Hattori

© Patrick Hattori

© Patrick Hattori

© Patrick Hattori

1 / 4
thumbnail: null
thumbnail: null
thumbnail: null
thumbnail: null

Tweede dag Maanrock lokt 25.000 toeschouwers

Maanrock heeft zaterdag zijn ambitie om een breder publiek aan te spreken, kunnen waarmaken. Alles samen lokten de verschillende podia volgens de organisatie zo'n 25.000 toeschouwers.

Sven Van Haezendonck

Sam Sparro sloot omstreeks 1u de tweede dag van het gratis stadsfestival af. De Australische singer-songwriter was de topact op de affiche voor zaterdag en toonde zich een meester-performer waar het publiek geen genoeg van kon krijgen. En de wereldster had het zelf ook naar zijn zin. "Jullie hebben een mooie, oude stad. Wij brekken alles gewoon af na honderd jaar", vertelde hij aan Radio Reflex.

Weer spelbreker

Opvallend was wel dat zelfs voor een wereldster als Sam Sparro de Grote Markt niet helemaal vol liep. De namiddag was ingezet met een stevige regenbui en dat had duidelijk heel wat mensen thuisgehouden. De dag kwam laat op gang "Het slechte weer, ook al was het van korte duur, heeft ons pijn gedaan", reageert mmMechelen Feest-voorzitter Kristof Calvo. Het was bovendien ook de eerste Maanrock in twee jaar, vlak voor de start van het nieuwe schooljaar.

Gevarieerd aanbod

Zij die wel kwamen, werden beloond en konden kiezen uit een breed en gevarieerd aanbod aan muziek. Zoals de klassieke muziek in de binnentuin van het Hof van Busleyden of het alternatief podium op het binnenplein van De LindePoort, wat door festivalgangers als erg gezellig werd ervaren. De jeugd stroomde net als vrijdag toe voor de optredens op het Feestpodium aan de IJzerenleen.

Natalia zondag afsluiter

Zondag is Maanrock 2014 aan zijn derde en laatste dag toe. Traditioneel is dat de familiedag met vanaf 13u30 voor de kleinsten Kapitein Winokio en Bandits op de Grote Markt. Op het hoofdpodium staan ook Halve Neuro (16u15), Udo (17u30), Filip Kowlier (19u), Kraantje Pappie (20u30) en Natalia die het stadsfestival vanaf 22u mag afsluiten.

www.maanrock.be

Bekijk hier meer foto's van zaterdag.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

MEER OVER