© JVdP

Dit moet u allemaal weten voor u The Big Slide afgaat

De reusachtige waterglijbaan The Big Slide zorgt dit weekend opnieuw voor water- en glijplezier in ’t Stad. De locatie van de eerste editie vorig jaar – het viaduct bij Park Spoor Noord – wordt dit jaar ingeruild voor de Plantinkaai.

Rebecca Van Remoortere

The Big Slide veroorzaakte vorig jaar heel wat ophef. Tijdens de eerste keer ooit dat de reuzenwaterglijbaan in Antwerpen neerstreek, doken er tal van kinderziektes de kop op. Zo raakten heel wat bezoekers gekwetst. “De hellingsgraad was vorig jaar niet steil genoeg waardoor de bezoekers in het midden van de glijbaan stilvielen. Zo ontstonden er soms botsingen. Dat zal dit jaar niet meer gebeuren”, verzekert organisator Pieter Verhoeven van Nomad Events. “Omdat we geen steilere helling vonden in Antwerpen, hebben we zelf een grote stelling gebouwd om de glijbaan op te leggen. Voor deze editie is The Big Slide acht meter hoog en acht meter breed. De baan is met 150 meter ook de helft korter geworden, waardoor stilvallen onmogelijk is. De hellingsgraad ligt rond de 21%. De glijbaan is in juni al getest in Rotterdam waar het een succes was.”

© JVdP

Om te glijden van The Big Slide heeft u een opblaasbare zwemband of ander soort van luchtkussen nodig. Zo’n opblaasbaar item kunt u zelf meenemen van thuis of voor 4,5 euro aankopen, ter plaatse of via de website. Met de nieuwe, steile helling belooft de afvaart heel snel te gaan. Een volwassen man zou met snelheden van 18 à 20 kilometer per uur naar beneden glijden.

“The Big Slide is ook geschikt voor kinderen die minder wegen en dus minder snel gaan. Om botsingen te vermijden, is de baan dit jaar onderverdeeld in twee helften: de snelle baan en daarnaast de familiebaan, waar het er iets rustiger aan toe gaat.”

Op voorhand een ticket kopen, is verplicht. In tegenstelling tot het grote succes vorig jaar, zijn de tickets nu nog niet uitverkocht. “Vorig jaar duurde het welgeteld 24 uur voor alle kaartjes uitverkocht waren. Nu is van de 7.000 tickets ongeveer drie vierde uitverkocht. Wie nog een ticket wil kopen, is dus nog niet te laat. Het is normaal dat het eerste enthousiasme nu wat getemperd is, maar toch geloven we erin dat het een druk weekend wordt op de Plantinkaai.” Een ticket kost 10 euro voor een volwassene en geeft recht op een uurtje waterplezier. Kinderen onder de twaalf jaar betalen 8 euro. Na de afvaart worden de bezoekers afgeremd in een waterplas en worden ze via nadarhekken opnieuw naar boven geleid voor een volgende rit. The Big Slide komt net voor Cinema Urbana uit, de openluchtcinema van de Zomer van Antwerpen.

© JVdP

Dj’s en animatie

Wie het glijden liever vanop een afstand bekijkt, kan langs de kant iets drinken op het zomerterras. Verder zorgen dj’s voor muzikale sfeer doorheen de dag en zijn er foodtrucks voor wie honger heeft gekregen van al dat waterplezier. Voor kinderen is er extra animatie. Droge kledij en andere spullen kunnen opgeborgen worden in lockers aan de kant.

30 & 31 juli 2016 van 12 tot 18u,