© Wout Engels

Nu ook wandeltocht tijdens Sterke Jan Classic

De Sterke Jannen zijn klaar voor hun vierde Sterke Jan Classic, nu zondag 31 juli. De fietstocht betekent de start van een nieuwe reeks benefietacties, waarmee de Jannen geld willen inzamelen om volgend jaar opnieuw te kunnen deelnemen aan de 1000 km van Kom op tegen Kanker.

Wout Engels

‘Sterke Jan’ verwijst naar Jan Asselberghs, een van de fietsvrienden. Begin 2013 werd bij Jan een gezwel gevonden in zijn dikke darm. Na enkele dagen bang afwachten, kwam het verdict: Jan had darmkanker. Gelukkig voor hem waren er geen uitzaaiingen. Na tien zware maanden werd Jan kankervrij verklaard. Sinds dat jaar nemen zijn vrienden deel aan de 1000 km van Kom op tegen Kanker.

Het initiatief groeide snel en dit jaar namen er voor Sterke Jan tien ploegen en tien solorijders deel. Ook Jan rijdt tegenwoordig zelf mee. De Jannen zamelden in totaal 50.000 euro in voor het goede doel en hopen tegen volgende editie even goed te doen. “We organiseren daarom opnieuw een Sterke Jan Classic op zondag 31 juli”, zegt Jan Asselberghs. “We hebben een parcours voor wielertoeristen uitgetekend van 80 kilometer en een gezinsfietstocht van 30 kilometer. Nieuw is de wandeling van 7 kilometer. De start en aankomst bevindt zich in de Naalstraat 60 in Duffel, waar iedereen ook welkom is voor een drankje en een hapje.”

In september baten de Sterke Jannen ook een eet- en drankstand uit tijdens de Duffelse Ballonnekesstoet.

Inschrijven voor een van de fietstochten gaat ter plaatste vanaf 8 uur. Het inschrijvingsgeld bedraagt een vrije gift van 5 euro of meer.

Info: 0495.30.11.74 of fransasselberghs@hotmail.com.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

MEER OVER