Direct naar artikelinhoud
tv-tips

Dit mag u vanavond niet missen op tv

Best Kept Secret FestivalBeeld Franky Verdickt

Zaterdagavond is filmavond. Maar omdat het festival begonnen is, kan u vanavond ook kijken naar de hoogtepunten van Best Kept Secret Festival. Het volledige tv-overzicht vindt u hier.

Big Hero 6

Hiro, een wonderkind en robotica-expert, raakt betrokken bij een crimineel plan dat de hectische, hightechstad San Fransokyo dreigt te vernietigen. Met de hulp van zijn beste vriend, de robot Baymax, sluit Hiro zich aan bij een team van misdaadbestrijders om de stad te redden.

Disney zette zichzelf met 'Frozen' weer helemaal op de animatiekaart en scoorde daarna nog een hit met deze 'Big Hero 6', een sprankelende animatiefilm waarvoor ze een populaire Japanse stripreeks raadpleegden. Genoeg om moeiteloos de Oscar voor beste animatie binnen te rijven.

20.25 uur op VTM

Mr. & Mrs. Smith

Het huwelijk van John en Jane Smith zit in het slop. Ze zijn allebei huurmoordenaar en werken, zonder dat ze het van elkaar weten, voor concurrerende organisaties. Op een dag krijgen ze dezelfde klus toebedeeld, maar ze werken elkaar tegen.

Vlotte actiefilm waarin het geweld wordt getemperd door de slapstick. De wisselwerking tussen Brad Pitt en Angelina Jolie is zonder meer geslaagd en geeft vonken op het scherm, vooral omdat ze ook achter de schermen in elkaars armen vielen.

20.30 uur op Vier

Larry Crowne

Wanneer de sympathieke Larry Crowne, een man van middelbare leeftijd, wordt ontslagen in de supermarkt waar hij werkte, besluit hij halsoverkop om opnieuw te gaan studeren.

De eerste film die Tom Hanks regisseerde sinds zijn sympathieke 'That Thing You Do!' uit 1996 is deze bescheiden tragikomedie waarin hij zelf de hoofdrol speelt. Hij vroeg Julia Roberts, die al aan zijn zijde te zien was in 'Charlie Wilson's War', om dat hier opnieuw te doen en de twee vormen een koddig duo.

21.15 uur op één

Best Kept Secret 2017

Met sfeerverslagen, portretten van optredende artiesten en heel veel muziek van onder anderen Arcade Fire, James Blake en Run the Jewels.

Een derde van de bezoekers op het Best Kept Secret festival waren Belgen. Als u er zelf bij was, kan u de beste momenten nog een keer herbeleven, en anders ziet u wat u heeft gemist. Concertverslagen zijn er onder meer van Arcade Fire, James Blake en Run the Jewels. Aansluitend op dit sfeerverslag bundelde NPO een uur lang de beste momenten uit het nu al legendarische optreden van Radiohead.

22.15 uur op NPO3

Mr. & Mrs. Smith
Beeld ANP

Braveheart

Eind dertiende eeuw. Het Schotse volk wordt uitgebuit door de tirannieke Engelse koning Edward. Nadat zijn familie werd uitgemoord en zijn vrouw Murron door Engelse soldaten werd vermoord, werpt William Wallace zich op als verzetsleider.

Mel Gibson regisseerde en produceerde de film en speelt zelf de hoofdrol van zijn leven. Het scenario is losjes gebaseerd op historische gebeurtenissen, maar durft er hier en daar nogal losjes mee om te springen. Goed voor vijf Oscars in 1996, waaronder die voor Beste Film.

22.20 uur op VTM