Noodweer treft carnaval: Deze stoeten werden afgelast

Omwille van het aangekondigde noodweer heeft het stadsbestuur van Sint-Truiden zondagavond beslist om de maandag geplande carnavalsstoet niet te laten uittrekken. Ook de stoeten in Rekem (Lanaken) en Vroenhoven werden verplaatst. Elders in Limburg reden de stoeten wél uit.

JCr

SINT-TRUIDEN: Het Truiense crisiscomité heeft de weersvoorspellingen van zondagavond 7 februari afgewacht om een beslissing te nemen. “De veiligheid van onze carnavalisten en bezoekers staat voorop. Gezien de waarschuwing voor zware storm met gemiddelde windsnelheden van 50 km/uur en windpieken van 95 km/uur in de namiddag kunnen we niet anders dan de stoet afgelasten”, aldus burgemeester Veerle Heeren. De carnavalsactiviteiten in de feesttent op de Groenmarkt en de horecazaken konden wel gewoon doorgaan. De Truiense stoet wordt verplaatst naar 9 of 10 april.

REKEM (Lanaken): De stoet wordt uitgesteld naar 28 maart.

MOLENBEERSEL (Kinrooi): Geen wijzigingen, de stoet ging gewoon door. Het traject werd omgekeerd (eerst Batticerstraat, dan Mescherberg en vervolgens het centrum) zodat iedereen voor 16 uur terug was.

MOELINGEN (VOEREN): De stoet startte een half uur vroeger. Er mochten geen kinderen bovenop de wagens plaatsnemen. "Moest het weer in extremis slechter worden, kunnen we alsnog tot afgelasting overgaan", klonk het bij burgemeester Huub Broers.

RIEMST: De optocht in Vroenhoven werd afgelast. De stoet van Genoelselderen, die uit slechts één wagen bestaat, mocht wel uitrijden. "Wij hebben ook kort overleg gehad met de Veiligheidsdienst van de stad Maastricht, die eerder beslisten om de optocht met praalwagens in buurgemeente Wolder af te blazen", reageerde burgemeester Mark Vos. "De carnavalsfestiviteiten in de tent aan de kerk in Vroenhoven gaan wel door zoals gepland. Iedereen is er welkom vanaf 14 uur.""De carnavalsstoet in Genoelselderen bestaat traditioneel uit één carnavalswagen. Deze prinsenwagen mag wel meegaan in de stoet omdat deze maar 2,5 meter hoog is. Mochten er zich andere praalwagens aandienen, dan worden deze geweerd uit de stoet. We staan enkel de prinsenwagen toe en carnavalisten die vanaf 15 uur te voet door de straten van Genoelselderen trekken.Mocht het weer op dat ogenblik te slecht zijn, wordt de optocht uitgesteld. De activiteiten in het Sint-Maartenshof gaan wel gewoon door.”

BOCHOLT: Geen wijzigingen, de stoet ging gewoon door.

LOMMEL: De kinderstoet in Lutlommel ging wel door, maar vertrok een uurtje later.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer