Meunier scoort tweemaal tegen Real Madrid, Batshuayi wint met Chelsea

Rode Duivel Thomas Meunier heeft hoge ogen gegooid in de oefenwedstrijd tussen Paris Saint-Germain en Real Madrid van woensdag in het Amerikaanse Columbus (Ohio). De kersverse aanwinst van de Franse landskampioen vond in de met 3-1 gewonnen partij op de International Champions Cup tweemaal de weg naar de netten tegen de Spaanse topclub, hij scoorde twee keer voor rust.

vermi

Meunier startte in zijn tweede officiële wedstrijd voor zijn nieuwe club voor ruim 86.000 toeschouwers op de bank, maar mocht al na elf minuten de geblesseerde Thiago Silva komen vervangen. PSG leidde toen al met 1-0, dankzij een doelpunt van Jonathan Ikone in de tweede minuut. Tien minuten voor rust verdubbelde Meunier zelf de score, de rechterflankverdediger profiteerde van slecht verdedigen bij de Madrilenen en knalde het leer van op zo’n twintig meter hoog tegen de netten.

Amper vijf minuten later lukte de ex-speler van Club Brugge zijn tweede van de avond na een vlotte combinatie op rechts.

Kort voor rust milderde Marcelo, na de pauze werd er niet meer gescoord. Real deed het woensdag zonder sterren Sergio Ramos, Karim Benzema, Cristiano Ronaldo en Gareth Bale. Enzo Zidane - de zoon van coach Zinédine Zidane - kreeg wel speelminuten. Meunier werd nadien door de toernooiorganisatoren uitgeroepen tot Man van de Match.

Voor PSG was het al de tweede oefenzege tijdens de International Champions Cup, na de eerder met 3-1 gewonnen partij tegen Inter Milaan. Zaterdag wacht de Engelse landskampioen Leicester City.

“Ik wist zelf niet dat ik zo’n doelpunt met links kon scoren, dat heb ik samen met jullie ontdekt”, liet Meunier weten aan de Franse sportkrant L’Equipe. “Ik ben heel tevreden met mijn debuut bij PSG. Ik speelde 20 goede minuten tegen Inter Milaan en nu mocht ik al snel Thiago Silva komen vervangen, hopelijk is zijn blessure niet te ernstig.”“Ik zat meteen goed in de wedstrijd en ben enorm blij met mijn twee doelpunten”, klonk het ook op de PSG-website. “Ik ben niet naar PSG gekomen met de gedachte om basisspeler te zijn. Ik ben hier om me te verbeteren en ik doe wat de coach me vraagt. Als ik speel, des te beter, zoniet blijft ik geduldig”, verklaarde hij ook nog aan L’Equipe.

Chelsea (met Batshuayi) klopt Liverpool (zonder Belgen)Chelsea heeft woensdag in zijn wedstrijd op de International Champions Cup in het Amerikaanse Pasadena met 1-0 de maat genomen van Liverpool. Bij de Blues viel Michy Batshuayi in na 67 minuten en kwamen Eden Hazard en Thibaut Courtois nog niet in actie, bij de Reds kregen ook Simon Mignolet, Divock Origi en Christian Benteke nog rust.Chelsea kwam woensdag voor 53.117 toeschouwers in de Rose Bowl na tien minuten op voorsprong via verdediger Gary Cahill. Kort na de invalbeurt van Batshuayi - die Bertrand Traore was komen vervangen - vielen de Londenaars met tien na rood voor Cesc Fabregas, maar gescoord werd er nier meer.

Later dit toernooi oefent Chelsea nog tegen Real Madrid (zaterdag) en AC Milan (woensdag 3 augustus) en treft Liverpool Milan (zaterdag) en FC Barcelona (zaterdag 6 augustus).