Drie Belgen naar huis in Giro door kwaaltjes

© Photo News

Drie Belgen stapten dinsdag uit de Ronde van Italië. Ben Hermans (BMC), Victor Campenaerts (LottoNL-Jumbo) en Sean De Bie (Lotto Soudal) halen Milaan niet. Er zijn nu nog negen landgenoten in koers.

Na 77 kilometer hield Ben Hermans het voor bekeken. “Ik voelde zondag al tijdens de rit dat ik niet helemaal in orde was”, aldus de renner van BMC op de website van zijn team. “Maar de eerste echte problemen doken op na de etappe, in de nacht van zondag op maandag. Ik kampte met maag-en darmproblemen en op de rustig heb ik niet getraind. Ik wilde zien hoe mijn lichaam dinsdag zou reageren in de rit. Ik voelde me beter deze ochtend en wilde het proberen. Op het vlakke ging het nog, maar toen het tempo de hoogte in ging richting de Mortirolo begon mijn maag weer tegen te sputteren en kon ik niet verder. Ik slaagde er zelfs niet in om de grupetto te volgen en als je weet dat je dan nog een lange dag wacht op de fiets, weet je dat het verloren is. Je kan gewoon niet herstellen onderweg. Ik hoop dat ik nu snel herstel en dan verleg ik de focus naar mijn volgende wedstrijd, de Dauphiné.”

Ook Victor Campenaerts reageerde na afloop ontgoocheld op de sociale media. “Ik had niks van kracht in de benen”, liet hij optekenen op Facebook. “Ik voelde me al niet op mijn sterkst tijdens deze Giro, maar nu ging het echt niet meer. De koninginnenrit eist zijn tol.” “Een grote ronde is genadeloos”, klonk het voorts op Instagram. “Ik kon vandaag zelfs niet eens de grupetto bergop volgen. Einde #giro100, de handen in het haar. Nu rusten en herbronnen”, klonk het gefrustreerd.

Sean De Bie gaf er de brui aan wegens rugproblemen, zo meldde zijn team. Er zijn nu nog negen Belgen in de Giro, na eerder ook de opgave van Bart De Clercq.

Aangeboden door onze partners

HOOFDPUNTEN

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer

Meest Gelezen