Clippers en Grizzlies nemen de leiding, Pacers verliezen weer

© EPA

Point guard Chris Paul scoorde 8 van zijn 15 punten met nog 4:24 te spelen tegen de Golden State Warriors, waardoor de Los Angeles Clippers via een 98-96-zege op een 2-1-voorsprong komen in de Western Conference first-round series.

vml

De Clippers, die zaterdag hun eerste wedstrijd nog hadden verloren, gaven een 18-puntenkloof in het derde kwart bijna nog uit handen bij een 87-86 -stand in het laatste kwart. Power forward Blake Griffin scoorde 32 punten en maakte met een cruciale jumper het verschil, waarna Paul het afmaakte.

De Memphis Grizzlies wonnen voor de tweede keer op rij in overtime (98-95) van de Oklahoma City Thunder. De Thunder maakten het nog spannend met een tussenspurt van 17 tegen 0 onder impuls van Westbrook maar in de verlengingen maakte Conley het verschil. Thunder forward Kevin Durant vocht terug met 30 punten, 9 rebounds en 5 blocks en guard Russell Westbrook finishte met 30 punten en 13 rebounds, maar tevergeefs.

De Atlanta Hawks behaalden in de slotminuten een 98-85-zege voor een uitzinnig publiek tegen de Indiana Pacers. Atlanta trof 10 keer raak op 12 driepunters in de tweede helft.

Uitslagen van de donderdag gespeelde wedstrijden in de eerste ronde van de play-offs in de NBA (best-of-seven):