© Margo Tilborghs

Sonny Boys nemen videoclip op

The Sonny Boys uit Essen hebben een videoclip opgenomen in het Nederlandse Hoogerheide. De band was eind jaren zestig niet alleen erg populair in de Noorderkempen, maar ook in Nederland.

Margo Tilborghs

De audiocompilatie is door de Stichting Mutaze (Stichting Muziekpromotie Zeeland) vervaardigd, waarbij popkoor Gossip in de studio een voice-over heeft ingezongen van de zang van drie van de nummers op de cd.De clip ‘Sham Bam Shazam’ hoort bij een verzamel-cd die op 20 september uitkomt en wordt voorgesteld in de Oude Pastorij in Essen. De songs van toen zijn door Armand Nelen, de drummer en zanger van de band, verzameld opgefrist tot een hedendaagse remix.

“Het nummer Midnighttrain werd opgepikt door Starmanrecords in Antwerpen”, zegt Armand Nelen. “De fans vroegen of er geen mogelijkheid was om alle nummers te verzamelen op een cd. Dat hebben we gedaan. Vanaf 1 september komt die cd op de markt. Ter ondersteuning en promotie werd vandaag deze clip opgenomen.”

Pop- en showkoor Gossip werkte mee aan de opnames en zong ook de voice-over. Het koor treed voornamelijk op braderijen of bij verenigingen en brengt in hoofdzaak popnummers van Tina Turner tot Elton John. “We zijn vereerd om te mogen meewerken aan deze videoclip”, zeggen de koorleden. “Het is ons heel goed bevallen. Volgend jaar bestaat ons koor tien jaar. Misschien is het wel een leuk idee om dan zelf ook een clip te maken.”

Wioletta was edelfigurant in de clip. “Het was bijzonder om dit te mogen doen, want ervaring in dit soort dingen heb ik niet. De sfeer was goed. Het was helemaal geweldig. Ik moet wel toegeven dat ik erg zenuwachtig was, maar op het moment dat we draaiden viel alle stress van me af. Ik vond het superleuk.”

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

MEER OVER