Vijftiger veroordeeld tot 6 jaar cel voor ontvoering en verkrachting 14-jarige jongen

© Getty Images/iStockphoto

Een 54-jarige man uit Londerzeel is woensdag door de Brusselse correctionele rechtbank veroordeeld tot een celstraf van 6 jaar omdat hij afgelopen zomer een 14-jarige jongen had ontvoerd en verkracht. Enkele uren na die feiten probeerde hij een tweede jongen te ontvoeren. Volgens zijn advocate waren de feiten te verklaren door de jarenlange alcoholverslaving van de vijftiger.

Het 14-jarige slachtoffer was op 20 juli met een vriend op weg toen ze werden aangesproken door een man in een wagen die zich voordeed als politieagent en hen beschuldigde van sluikstorten. Die man, de 54-jarige Alain T., beval één van de jongens in te stappen en nam hem mee naar een afgelegen terrein waar hij de jongen zogezegd fouilleerde. Daarbij betastte T. de jongen vooral in de schaamstreek en penetreerde hem nadien, eerst met een vinger en vervolgens met een hard voorwerp.

Terwijl de jongen later die dag zijn verhaal deed aan de politie, reed T. rond en sprak hij twee andere jongens aan. Ook bij hen deed hij zich voor als politieman en probeerde hen in zijn wagen te krijgen. Toen dat niet lukte, ging hij naast hen op een bankje zitten en streelde over de benen van één van hen.

Alain T. beweerde zich niets van die feiten te herinneren, wat het parket ertoe aanzette hem als totaal gewetenloos te omschrijven en een celstraf van 6 jaar te vorderen. De verdediging wees erop dat de gerechtspychiater bij T. geen geestelijke stoornissen, tekenen van psychopathie of pedofiele neigingen had vastgesteld.

(belga)

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer

Meest Gelezen