© JAA

© JAA

1 / 2
thumbnail: null
thumbnail: null

Steilste heuvels van Schoten worden lage kussens

Al jaren dringen bezitters van lage sportwagens en elektrische rolstoelgebruikers aan op het vervangen van de verkeersdrempels in de Eksterdreef. Volgende week is het zover.

jaa

De drempels moeten tot de steilste in Vlaanderen behoren. Buurtbewoners met lage sportwagens – en dat zijn er nogal wat in de residentiële buurt De Zeurt – klagen sinds de aanleg ervan tien jaar geleden dat ze er eenvoudigweg niet over geraken, toch niet zonder brokken te maken.

De kwestie leidde tot een welles-nietes-spelletje tussen een actiecomité, ambtenaren en de toenmalige schepen van Openbare Werken Gerd Adriaensen (CD&V). Schepen Wouter Rombouts (N-VA) maakt nu wel komaf met wat de gemeente in een aankondiging zelf als ‘verkeersheuvels’ omschrijft. Vanaf 29 mei worden ze ontmanteld en vervangen door verkeerskussens, zoals die ook verderop al liggen in de Hertendreef richting Peerdsbos.

In de bermen worden aan beide zijden paaltjes voorzien zodat voertuigen de kussens niet kunnen omzeilen want snelheidsbeperking blijft het doel. Ook de huidige bloembakken blijven met een sluiseffect tot gevolg.

Frieda Vermeylen, die zich omwille van een spierziekte verplaatst in een rolstoel, is benieuwd naar het effect van de kussens. “Ik passeer hier op weg naar Klina iedere week met mijn elektrische ‘midwheeler’. Die heeft zes wielen: twee grote in het midden en vier kleintjes voor- en achteraan. Hierdoor geraak ik sinds kort wel over die steile drempels, maar met een gewone rolstoel lukte dat nauwelijks. Ik heb dat herhaaldelijk aangeklaagd bij de gemeente. Bovendien reed ik de pomp van mijn beensteunen stuk door die harde klappen. Die nieuwe verkeerskussens ga ik met m'n nieuwe rolstoel vreemd genoeg heviger voelen, maar ik hoop dat ik nog altijd langsom kan passeren.”

Door de werken is de Eksterdreef ontoegankelijk van 29 mei tot 9 juni. De omleiding loopt via de Zeurtebaan. Fietsers kunnen tijdens de werk wel blijven passeren.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

MEER OVER