Fietsdeeldienst Villo razend populair sinds aanslagen

© ycs

Dat meldde Brussels minister voor Mobiliteit Pascal Smet (SP.A) woensdagochtend mee in de commissie infrastructuur van het Brussels parlement. In de week van 22 maart en de weken daarna steeg het aantal afgesloten jaarabonnementen van ongeveer 75 per week naar meer dan 250 per week.

YVES COUDRON

Dat zei Brussels minister voor Mobiliteit Pascal Smet (SP.A) woensdag in de commissie Infrastructuur van het Brussels parlement. Vanaf de week van 22 maart steeg het aantal jaarabonnementen van ongeveer 75 per week naar meer dan 250 per week.

“Dat kan verklaren waarom er enkele problemen waren op de piekmomenten waar het automatische verdeelsysteem nog niet op kon inspelen,” zegt Smet.

“In de loop van dit en volgend jaar zullen we meer zuilen installeren in de 24 populairste stations. Er komen geen extra rondes om de stations tijdens piekmomenten aan te vullen, maar het Gewest controleert of de uitbater zijn contractuele verplichtingen nakomt. Tot nog toe is dat altijd zo geweest.”

“Voor sommige reizigersstromen zal de capaciteit nooit kunnen volstaan, bijvoorbeeld voor de duizenden pendelaars die elke ochtend aankomen in het Centraal Station. De grote stations maken daarom werk van eigen beveiligde fietsenstallingen die de reizigers toelaten om hun eigen fiets te gebruiken. Dat aanbod wordt in de toekomst nog uitgebreid.”

Vervoersmaatschappij MIVB telde sinds de aanslagen negen procent minder reizigers over het gehele net van bus, tram en metro.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer

Meest Gelezen