Direct naar artikelinhoud

Belgische politie klist drie verdachten Most Wanted-lijst

Belgische politie klist drie verdachten Most Wanted-lijst

Deze week heeft het FAST (Fugitive Active Search Team) drie internationaal gezochte voortvluchtigen gearresteerd die in hun land op de Most Wanted-lijst stonden. Het gaat om twee Polen en een Albanees. Dat heeft de federale politie in een persbericht bekendgemaakt.

Op dinsdag 25 april werd de voortvluchtige Krzystof P. in een woning in Evere gearresteerd. Krzystof P. werd op 23 maart 2011 door de rechtbank in Bialystok, Polen, tot 6 jaar celstraf veroordeeld wegens drugshandel.

Op 24 april kon het FAST ook de voortvluchtige Rafal B. arresteren in Sint-Genesius-Rode. Hij werd tot 11 jaar gevangenisstraf veroordeeld door de rechtbank in Bialystok wegens mensenhandel, lid van een criminele organisatie en drugshandel.

Al 7 jaar ondergedoken in België
Rafal B. leefde al 7 jaar in België ondergedoken met valse identiteitsdocumenten. Zowel Krzystof P. als Rafal B. stonden op de Most Wanted List in Polen. De Poolse autoriteiten hebben een Europees aanhoudingsmandaat uitgevaardigd voor beide voortvluchtigen. De onderzoeksrechter in Brussel heeft de twee Polen aangehouden om uitgeleverd te worden aan het Poolse gerecht.

Moord
Gisteren werd een derde voortvluchtige crimineel door het FAST gearresteerd in Elsene. Het gaat om Levent B. die al jaren door Albanië werd gezocht voor het plegen van een moord in 1997. Hij werd hiervoor in 2014 veroordeeld tot een gevangenisstraf van 17 jaar en 7 maanden. Gisteren werd hij van zijn bed geplukt in een hotelkamer in Elsene. Hij werd opgesloten in de gevangenis van Sint-Gillis en zal worden uitgeleverd aan Albanië. Ook Levent B. stond reeds jaren op de publieke lijst van meest gezochte misdadigers van Albanië.

Lees ook

Geselecteerd door de redactie