Colruyt waarschuwt voor fraude: “We bieden geen gratis reis aan”

© BELGA

Superkmarktketen Colruyt waarschuwt in een persbericht voor fraude. “We hebben ontdekt dat er telefonische oproepen uit zijn naam worden gedaan, waarbij de gecontacteerden te horen krijgen dat ze een reis gewonnen hebben die hen wordt aangeboden door Colruyt. Deze frauduleuze oproepen zijn uitsluitend bedoeld om geld af te persen en zijn in geen geval afkomstig van Colruyt”, klinkt het.

boj

In het persbericht wordt uitgelegd hoe de oplichters te werk gaan: “Ze bellen van op een privénummer. Tijdens deze gesprekken worden enkele vragen gesteld over de klanttevredenheid. Daarna krijgt de klant te horen dat hij een reis gewonnen heeft, op voorwaarde dat de klant zijn gegevens doorgeeft en een geldsom overschrijft op een rekeningnummer dat hij van de beller krijgt.”

“Deze telefonische oproepen zijn in geen geval afkomstig van Colruyt en zijn uitsluitend bedoeld om geld af te persen. Colruyt vraagt zijn klanten om geen persoonlijke informatie door te geven en geen geld over te schrijven naar deze rekeningnummers. Colruyt heeft geen enkele aanbieding voor een gratis reis.”

De keten adviseert zijn klanten om eventuele informatie zoals de naam en het bedrijf van bellers te verzamelen en door te geven. Het bedrijf stelt alles in het werk zodat dergelijke oproepen zich niet meer herhalen.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer

Meest Gelezen