© AP

Oklahoma City ziet Kevin Durant uitvallen tot einde seizoen

Oklahoma City-speler Kevin Durant zal dit seizoen niet meer in actie komen voor zijn team. De MVP van het 2013-2014-seizoen wordt opnieuw geopereerd aan zijn rechtervoet. Dat heeft Oklahoma City vrijdag bekendgemaakt.

‘Durant zit met een blessure aan zijn teen, die er erger op lijkt te worden’, aldus Oklahoma City. ‘Om zijn fysieke toestand op lange termijn te kunnen verbeteren, dringt een nieuwe operatie zich op.’ Die operatie zal in New York uitgevoerd worden, waarna op een revalidatieperiode van vier tot zes maanden gerekend moet worden.

De 26-jarige Durant werd in oktober 2014 na een breuk al eens aan de rechtervoet geopereerd. Vorige maand werd een vijs die in zijn voet was ingebracht en voor irritatie zorgde, vervangen, maar dat bood dus geen soelaas. Durant kwam sinds 20 februari niet meer in actie voor zijn club. Hij speelde dit seizoen slechts 27 matchen, terwijl hij er de vorige zeven seizoenen samen slechts 16 miste. In de wedstrijden die hij speelde toonde ‘Durantula met een gemiddelde van 25,4 punten en 6,6 rebounds zijn waarde voor Oklahoma, dat nog niet zeker is van een plaats in de play-offs.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer