© MMD

Verdachte aangehouden voor roofmoord op 64-jarige vrouw

De Tongerse onderzoeksrechter heeft zondag de verdachte aangehouden die zaterdag opgepakt was wegens mogelijke betrokkenheid bij de gewelddadige dood van Marie-Louise Donders uit Eisden-Dorp (Maasmechelen). De 64-jarige vrouw was donderdag door een van haar zonen levenloos aangetroffen in een kamer boven in haar woning in de Elegaststraat.

tomas

Uit onderzoek bleek dat de weduwe in verdachte omstandigheden stierf. Ze lag in een plas bloed. De lijkschouwing wees uit dat ze met geweld om het leven was gebracht.

Aanvankelijk was gedacht dat er niets verdwenen was uit het huis, maar donderdag bleek dat met de bankkaart van Donders tweemaal geld afgehaald was aan een geldautomaat in de Rijksweg in Mechelen-aan-de-Maas. Het ging om enkele honderden euro’s.

Zaterdag konden de speurders de verdachte A. Y. uit Maasmechelen arresteren. Die moest zondag voor de onderzoeksrechter in Tongeren verschijnen. Hij ontkende zijn betrokkenheid bij de dood van de vrouw. Intussen wordt het onderzoek voortgezet, voorlopig onder de juridische kwalificatie “roofmoord”.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer