© ISOPIX

Raymond van het Groenewoud: “Op elke straathoek een agent en militair, is dat efficiënt?”

Raymond van het Groenewoud heeft in De Afspraak op Canvas gereageerd op de aanslag na het concert van popster Ariana Grande in Manchester. Hij zegt met lede ogen aan te zien dat de angst regeert. “Ik vind het niet plezant om op elke straathoek een agent en een militair te zien. En is dat wel efficiënt”, zegt hij.

Guy Stevens

“Als je je laat regeren door angst, heb je geen leven.” Raymond van het Groenewoud had dinsdagavond in De Afspraak een niet mis te verstane boodschap voor de Westerse wereld. “Als ik alles moet gaan organiseren in functie van Er zou iets kunnen gebeuren, dat moet verschrikkelijk zijn. En dat is wat ik zie evolueren in de maatschappij.”

Als het van de Vlaamse rocker afhangt, zou het er heel verschillende aan toe gaan in ons land. “Ik vind het niet plezant om in Antwerpen rond te lopen en daar op elke straathoek een soldaat en een agent te zien. Ik vraag me ook af wat de efficiëntie daarvan is. Want iemand die iets van plan is, die weet ook wel dat die mensen daar lopen op dat uur en dat moment.”

Hij besluit zijn betoog met een oproep naar de mensen toe om vooral te benadrukken wat positief is. “Ik leer leven met goed en kwaad in deze wereld. En met wat mij rest van mijn leven, ben ik heel bewust bezig met mij te focussen op wat er allemaal mooi is.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

MEER OVER