© REUTERS

Gewonde ouders weigeren behandeling na aanslag Manchester: “Zo worden de levens van onze kinderen gered”

Ouders van kinderen die gewond geraakte tijdens de bomaanslag in de Manchester Arena, weigeren behandelingen voor hun eigen kwetsuren. Ze willen bij hun kinderen blijven in het hospitaal en willen dat hun kinderen eerst verzorgd worden.

bapl

Dat kinderen en jongeren het doelwit van de aanslag waren, was eerder al duidelijk. Er zijn 59 slachtoffers naar het ziekenhuis gebracht, waarvan 12 kinderen jonger dan 16 jaar. En ook veel van de dodelijke slachtoffers waren kinderen.

Een dokter van Manchester Royal Infirmary vertelde aan Sky News dat ouders behandelingen weigerden omdat ze over hun kinderen wilden waken aan het ziekenbed en omdat ze wilden dat hun kinderen sneller en beter geholpen werden.

Jon Rouse, Hoofd van de Manchester Health and Social Care Partnership, drukte zijn medeleven uit voor de slachtoffers en hun families. “Het is een verschrikkelijke nacht en ochtend geweest voor Manchester”, zegt Rouse. “Maar we hebben ook de beste aspecten van Manchester en zijn inwoners gezien.”

Iedereen wil de slachtoffers steunen. En dat is ook te merken aan de opmerkelijke opkomst in de ziekenhuizen om vrijwillig bloed te doneren. De ziekenhuizen van Manchester zeggen dat ze genoeg bloed op voorraad hebben. Natuurlijk zijn de donaties van omwonenden altijd welkom, maar ze worden aangespoord om een afspraak te maken om op een latere datum bloed te komen geven.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

MEER OVER